• Een muzikale biografie schrijven, zangles krijgen of zangeres inhuren

    Scroll naar beneden om te bekijken wat ik doe

Ik ben Juul

Topnoot is een initiatief van Julia (Juul) Kleute. Sinds haar vertrek bij de Nationale Reisopera wil zij verder met wat zij het leukste vindt: het voeren van gesprekken met artistieke mensen. Zij wil graag horen van de artiest waarom ze hebben gekozen voor een bepaald instrument en wat de rode draad vormt in hun leven. Al pratend over gezamenlijke interesses zal een verzameling van muzikale hoogtepunten de leidraad vormen in jouw biografie.

1976 Afgestudeerd als Muziekbibliothecaris
1980 Rotterdams Conservatorium Klassiek Zang
1981 Opera-opleiding in deeltijd Amsterdams Conservatorium
2010 Cursus schrijven online
2012 Koorzangeres Nationale Reisopera 32 jaar
2013 Studie Algemene Cultuurwetenschappen Open Universiteit

Als klassiek  zangeres vind ik het heerlijk om in gesprek te komen met artistieke mensen en hun verhalen te noteren.  Eerst  peil ik jouw belangstelling en wordt besproken hoe het boek zijn vorm krijgt. In het volgende interview maak ik nader kennis met jou en je leven met je instrument. Omdat iedereen op zijn eigen manier invulling wil geven aan zijn biografie heb ik verschillende pakketten gemaakt. Zo kan je er ook voor kiezen om je biografie te ontvangen tijdens een feestelijke uitreiking. Ik ga graag met je om tafel om te kijken hoe we het zo kunnen krijgen dat het precies aansluit op jouw wensen.

Bekijk hier het prijzenoverzicht. De realisatie van jouw biografie neemt ongeveer 1 tot 2 maanden tijd in beslag. Alles wordt volledig op maat gemaakt.

Biografieën schrijven

Is het niet heerlijk om aan je eigen stem te werken met iemand die in de opera geleerd heeft, dat als je vanuit je rol denkt, je beter beweegt en zingt? Probeer eens via mij met een andere stemsoort duetten of terzetten te zingen. Ik bied er een cursus voor aan met de mogelijkheid tot opname van het geheel.

Neem contact met mij op.

Zangles krijgen

Graag word ik geselecteerd als (eerste) sopraan in projectkoren. Mijn passie ligt bij koorzingen zowel in kleine als hele grote ensembles. De sopraanpartijen van  zowel oratorium- als operakoren horen tot mijn repertoire. Ik heb ruim 32 jaar ervaring als koorzangeres. Met mijn heldere lyrische stem kleur ik goed mee in elke sopraangroep.

Neem contact met mij op.

Huur Juul in als zangeres